EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

До 15 август - 31 км от АМ „Марица”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

До 15 август - 31 км от АМ „Марица”

mail15:20 | 08.07.2010прегледи 825 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев съобщи, че до 15 август 31 километра от магистрала "Марица" ще бъдат готови.
Той заяви това пред журналисти, след като провери хода на строителството на трасето между пътните възли "Любимец" и "Ново село".
В момента в този участък се полага износоустойчив пласт от нов вид полимер, какъвто ще се използва и за магистрала "Тракия", уточни министърът.
Още 67 километра от магистрала "Марица" - между Оризово и Харманли, трябва да бъдат построени до юни 2013 г. с бюджет от 208 милиона евро и финанасиране по оперативната програма "Транспорт". Надяваме се пак да имаме икономии, каквито
постигнахме и за магистрала "Тракия", отбеляза Плевнелиев.
По-рано днес той посети ГКПП "Капитан Андреево", за да провери условията за продажба на винетни стикери.  
Искаме да помогнем държавата да излезе с много ясна технология как в очаквания силен сезон на транзитно преминаване на автомобили през България можем да увеличим приходната част на бюджета чрез продажба на винетни стикери, посочи Плевнелиев. По думите му най-малкото е борбата с фалшивите винетки, а за него
лично по-важно било удобството на хората, които "трябва да могат по човешки начин да си купят винетка и да минат през територията на страната".
Очакваме през пиковия период - след 15 юли до края на август, през територията на България да минат около милион и половина до два милиона автомобила, заяви министърът. Това е изключително силен сезон за продажбата на винетни стикери, като
очакваните приходи са между 10 и 20 милиона лева. С тези пари можем "да запълним много дупки" в държавата, отбеляза министърът.
Според него пет различни институции трябва да положат необходимите усилия и да работят заедно, за да постъпят тези пари в бюджета -  Агенция "Митници", Агенция  "Пътна инфраструктура", МВР, "Гранична полиция" и разпространителите на винетни стикери.
Основната ни цел е в следващите няколко дни да разработим тази технология така, че тези пет институции заедно да създадат предпоставки през септември да получим по-добри резултати спрямо миналите години, посочи Росен Плевнелиев.
От началото на годината до края на юни приходите от продажби на винетни стикери в цялата страна са 150 милиона лева, добави министърът.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg