EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Днес се очакват фермерски блокади в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Днес се очакват фермерски блокади в Гърция

mail09:00 | 18.01.2010прегледи 734 коментарикоментари 0


Фермерите от областта Тесалия, Централна Гърция, от днес се включват в протестите и ще блокират с трактори магистралата Атина-Солун в района на Никеа, предаде радио Атина и БТА.
Земеделски производители и от други райони днес  изкарват тракторите, за да се присъединят към протестите.     
На две места в Северна Гърция между Солун и Кавала и в района на Серес и Хрисуполис е бликорана автомагистралата Егнатия.
Струпване на трактори има и в района на Стримонико край Серес, но засега пътят е отворен. Фермерски блокади са издигнати също в района на Фтиотида и Беотия. Затворена е пътят между Атина и Ламия.
Предвижда се от днес да бъдат блокирани и контролнопропускателните пунктове с България и Македония.      
Гръцките фермери искат осигурени субсидии, гарантирани изкупни цени, намаляване на производствените разходи и замразяване на банковите им кредити.
Към момента всички гранични контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница са отворени и работят нормално, съобщи агенция Фокус, която се позовава на комисар Тодор Георгиев - началник на Регионална гранична служба (РГС) – Смолян. Той обясни, че се очаква след 8.30-9.00 часа днес да стане ясно кой пункт и кога ще бъде блокиран, както и какъв режим ще се установи. Все още няма официална информация какви действия ще предприемат стачкуващите земеделци от южната ни съседка. Вчера 50 селскостопански машини на гръцките фермери блокираха ГКПП Орменион – Ново село.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044