EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Д.Митов: Реадмисия преди визите за Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Д.Митов: Реадмисия преди визите за Турция

mail09:20 | 07.09.2016прегледи 915 коментарикоментари 0


Турция трябва да прилага споразумението с ЕС за реадмисия на мигрантите, преди да получи визова либерализация за съюза като част от сделката за спиране на потока от мигранти и бежанци, заяви българският министър на външните работи Даниел Митов в интервю за Ройтерс.
 Споразумението между ЕС и Турция трябва да остане в сила и да бъде прилагано, каза Митов.
 Онова, което ние искаме да подчертаем, е, че споразумението за реадмисия трябва да бъде приложено преди визовата либерализация, допълни той.
В интервюто дипломат номер едно призова за продължаване на диалога и намиране на начини за намаляване на "температурата на реториката" във връзка със споразумението с мигрантите и визовата либерализация.
 Ние трябва да говорим помежду си, а не да спорим, каза Митов.
  По адрес на санкциите срещу Русия Митов каза, че неговата страна няма да подкрепи вдигането на европейските санкции, наложени на Русия, която по думите му не е зачела международните закони в украинската криза.
 Русия явно и безжалостно наруши международния ред и право. Това не може да остане без последици и единственият мирен инструмент са санкциите, каза Митов.
 Докато минските споразумения не са напълно приложени, не мисля, че има условие за облекчаване на санкциите. Точно обратното, заяви той.
 Митов каза, че би било добре за България, ако икономическите отношения с Русия се подобрят, но посочи, че има големи въпроси, поставени на масата за обсъждане.
 Доверието беше изгубено и ние се нуждаем да изградим отново това доверие без пропаганда или изкривяване на истината, каза той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990