EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ДКЕВР обявява новите цени на парно, ток, газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДКЕВР обявява новите цени на парно, ток, газ

mail09:25 | 30.06.2014прегледи 825 коментарикоментари 0


На закрити заседания днес се очаква Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да приеме новите цени на топлинната енергия, природния газ и на електроенергията. Предложенията на работната група на регулатора предвиждат повишение на цените на топлата вода от 1 юли за различните топлофикации с между 4% и 19%. Намаляват се обаче преференциалните цени, по които НЕК ще изкупува произведената от топлофикациите енергия по комбиниран способ. Предложението за промяна на цената на природния газ предвижда намаление на цената с 2,47%. При електроенергията от ДКЕВР предвиждат минимално намаление на цената средно за цялата страна с 0,6%. При нощната електроенергия се предвижда намаление (за ЧЕЗ с 0,84%, за ЕВН - с 3,93%, а за "Енерго-Про" - с 3,74%), а при дневната тарифа се предвижда при ЧЕЗ да има увеличение с 0,32%, а при ЕВН и "Енерго-Про" - намаление на цените съответно с 0,8% и 0,6%.

В случай, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) вземе решение за влизане в сила на нови цени на електроенергията от 1 юли 2014 г. всеки битов и малък стопански клиент на EVN България има възможност сам по желание да отчете своя електромер към 30 юни 2014 г. и да предостави данните в удобен за него EVN Офис. Това се посочва в съобщение на EVN, изпратено до EconomyNews.bg. Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си към 30 юни 2014 г. в декларация, която се подава в удобен за клиента EVN Офис (декларацията се предоставя и попълва на място). При попълването ú е необходимо да бъдат посочени ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер. Тези номера фигурират във всяка една фактура за консумирана електроенергия. За по-голямо удобство клиентите следва да записват и телефон за обратна връзка с цел установяване на контакт с клиента в случай на грешно подадени данни.

При предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 30 юни 2014 г. включително по старите цени, а след тази дата – по новите тарифи, в случай че бъдат определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Предоставянето на декларациите в EVN Офисите е безплатно и ще се извършва в периода от 1-ви до 4-и юли 2014 г. включително. Работното време е от 08:00 ч. до 17:00 ч.

Посещението в EVN Офис е необходимо с цел гарантиране достоверността на показанията както за дружеството, така и за клиентите.

Снимка: ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4169