EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ДКЕВР настоява ЧЕЗ да отчита тока всеки месец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДКЕВР настоява ЧЕЗ да отчита тока всеки месец

mail17:45 | 13.10.2009прегледи 580 коментарикоментари 0


Електроразпределителното дружество ЧЕЗ трябва незабавно да започне подготовка за отчитане на тока всеки месец, каза днес председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Той посочи, че това е следствие от решение на ВАС.
В момента ДКЕВР започва да прави проверка за изпълнението на решението на ВАС за незабавно изпълнение на преминаването към едномесечно отчитане. Резултатите от проверката ще бъдат известни до края на тази седмица, след което комисията ще вземе съответните решения, с които ще осигури и изпълнението на това решение, заяви председателят на държавния регулатор.
ДКЕВР обсъжда вариант цените на природния газ да се променят на шест месеца, а не както досега - на всяко тримесечие, което ще позволи и цените на "парното" да не се изменят през отоплителния сезон. За тази цел трябва да се промени наредбата за ценообразуването на синьото гориво, по която ДКЕВР вече работи, обясни Ангел Семерджиев.
Семерджиев каза, че основната цел е да се отчетат особеностите в доставките на природен газ, свързани както с работата на топлофикационните дружества, така и с възможностите да се изгладят резките изменения на цените на природния газ и на парното отопление.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1101