EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ДКЕВР и Добрев успокоиха миньорите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ДКЕВР и Добрев успокоиха миньорите

mail13:25 | 05.03.2013прегледи 339 коментарикоментари 0


Днес беше проведена среща между представители на протестиращите миньори и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Протестиращите представиха исканията си пред членовете на Комисията, която ги прие. Миньорите постигнаха съгласие с ДКЕВР във връзка с това, че намаляването на цените за крайните потребители от 5 март 2013 г. не е за сметка на промяна в микса, утвърден от ДКЕВР за регулирания пазар, което означава, че няма промяна относно работата на въгледобивните предприятия и централите, работещи с български въглища.
Комисията предостави на протестиращите писмо, изпратено до Президента, Народното събрание, Министерски съвет и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, с предложения за промени в Закона за енергетика, които не бяха приети. Предложените промени са свързани с варианти за намаляване на цените на електрическата енергия в България, без това да засегне работата на централите, работещи с местни въглища.

Няма да бъдат намалявани квотите на всички топлоцентрали в така наречения енергиен микс. Имате си работните места. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев пред събралите се над 2000 протестиращите миньори, енергетици и железничари, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Делян Добрев слезе при протестиращите пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Президентът на КНСБ Пламен Димитров внесе исканията на протестиращите, а именно запазване на работните им места, при министъра в оставка Делян Добрев. Под изключително бурни освирквания и обиди, Делян Добрев заяви, че всички топлоцентрали ще работят. „Усилията на министерството са насочени и към увеличаване на износа на електроенергия, за да може всички вие да работите не само за държавната квота и за международната”, заяви пред протестиращите министърът в оставка. Пламен Димитров призова от името на всички събрали се Делян Добрев да се извини за думите си, че единственото решение към този момент е именно закриване на топлоцентрали. „Аз никога не съм казвал, че 500 работни места на миньори нямат значение. Ако с нещо обаче моите думи са ви прозвучали като обида, не съм го искал и ако ги считате за обида, моля да ме извините”, каза министърът в оставка.
Снимка: Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048