EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дискусия за парното в НС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дискусия за парното в НС

mail09:50 | 29.02.2012прегледи 505 коментарикоментари 0


Днес от 14.00 часа, в зала „Изток” на Народното събрание ще се проведе заседание на парламентарната Комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм. Дневният ред на заседанието предвижда изслушване на информация от топлофикационните дружества относно състоянието и проблемите през настоящия зимен отоплителен сезон. В него ще участвуват и експерти на гражданско движение „ДНЕС”, които ще представят идеи за поевтиняване на топлинната енергия. Ето какви са те:
-Преместване на общите топломери от входа на абонатните станции след подгревателите за вътрешноотоплителните инсталации (ВОИ), с цел постигане на по-голяма точност при отчитането на доставената в сградите топлинна енергия.
-Премахване изцяло или, в краен случай, въвеждане на фиксирани проценти на количеството топлинна енергия за сградна инсталация по типове сгради (тухлени, панелни, ЕПК) в границите 10-20% от количеството енергия за отопление на имоти.
-Спешна категоризация на топлоснабдените сгради в зависимост от възрастта на съществуващите ВОИ и отклоненията на реалното потребление от проектното.
-Категоризиране на жилищата по отношение на етажите – първият и последният етаж да плащат по-ниски сметки, съобразно % на топлоотделянето.
-Определяне на временна фиксирана усреднена стойност на специфичния разход за подгряване на 1 м³ топла вода.
-Въвеждане на изрична забрана и санкции за монтаж на спирателни кранове преди и след отоплителните тела в имотите, с цел предотвратяване на възможността за своеволен монтаж и демонтаж на отоплителни тела през отоплителния сезон.
-Допълнителна квалификация на съдиите и прокурорите, ангажирани със съдебни спорове между „Топлофикация” и потребителите.
-Подбор, квалификация и завишен контрол на вещите лица, ангажирани с такива дела.
-Създаване на специализиран фонд и програма за реконструкция на сградните отоплителни инсталации в София. Източниците на средства за фонда да са от „Топлофикация – София” АД, целево финансиране от Столична община, европейски и национални програми за енергийна ефективност. Фондът на финансира:
a.Проектиране и изграждане на нови вертикални щрангове (в стълбищните клетки или др. подходящи места) и спиране на старите отоплителни инсталации;
b.Замяна на абонатните станции с високоефективни сградни газови котли.
-Създаване на условия за постепенна замяна на системата на централно топлоснабдяване със система за локално топлоснабдяване и диверсификация на топлоизточниците, вкл. ускорено газифициране на жилищните райони.

 

 


Тагове: парно, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg