EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Директорът на Total загина в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Директорът на Total загина в Москва

mail09:07 | 21.10.2014прегледи 796 коментарикоментари 0


обновена/ Директорът на френската петролна компания Тотал (Total) Кристоф дьо Маржьори е загинал при катастрофа на частен самолет на летище Внуково в Москва, съобщи ТАСС. "На борда е бил регистриран един пътник - гражданин на Франция на име Кристоф дьо Маржьори. Имало е и трима членове на екипажа - също френски граждани. Всички са загинали", заяви източник на агенцията от авиосредите. По предварителни информации самолетът се е сблъскал при излитане със снегорин. Той е трябвало да излети от Москва за Париж, съобщи за ТАСС източник от правоохранителните органи на столицата. "Лекомоторен самолет "Фолкън", следващ курс Москва-Париж, се с сблъскал при излитане с автомобил на службата за техническа поддръжка на летището", заяви източникът. В резултат, по предварителни данни, са загинали петима души. На място е загинал и водачът на водачът на снегопочистващата машина.
Ръководството на Total се събра на извънредно спешно заседание след гибелта на нейния президент, предаде ТАСС. В сайта на компанията се съобщава, че Комитетът по управление и етика и Съветът на директорите се събират по спешност, след като 63-годишният Дьо Маржьори загина при сблъсък на бизнес самолет Дасо Фалкон (Dassault Falcon) със снегорин на московското летище Внуково.
Вероятни причини за катастрофата са грешка на диспечерите и действията на водача на снегорина, който е бил пиян. Трима френски следователи заминават на мястото на трагедията.
Френският президент Франсоа Оланд изрази скръбта си и приветства таланта на Кристоф дьо Маржьори да защитава съвършенството на компанията, съобщи Франс прес. В комюнике на Елисейския дворец е посочено, че Дьо Маржьори е бил посветил живота си на френската промишленост и на развитието на групата  Total, издигайки я до равнището на най-големите световни компании.
Руският президент Владимир Путин също изрази съболезнования по повод трагичната гибел на френския бизнесмен, приветствайки всеотдайността му в развитието на френско-руските отношения.

С вродено чувство за ироничен хумор и лесно общуващ с медиите, 63-годишният Кристоф дьо Маржьори, атипичният ръководител на френската петролна компания Total, загинал снощи при самолетна катастрофа в Москва, неуморно защитаваше облика на групата, чиято мощ е също толкова голяма,
колкото и критиките срещу нея, пише Франс прес.
Наричан "Големия мустак" ("Big Moustache"), Маржьори пое юздите на френския петролен гигант като генерален директор на 14 февруари 2007 година. Дотогава беше втори в йерархията, начело
на отдела за Проучвания и производство от 1999 година. През 2010 година става президент и главен изпълнителен директор на Total.

Маржьори влиза във финансовото ръководство в бившата Френска петролна компания, изкачва се по всички стъпала в йерархията на група. След бавно израстване той влиза в управителния съвет
през 1992 година и става генерален директор на Тотал Близък изток (Total Moyen-Orient) през 1995 година. През 1999 година след сливането на Тотал с белгийската група Петрофина (Petrofina) Маржьори влиза в могъщата дирекция Проучвания и производство.
Маржьори си спечелва репутацията на ръководител, който е сърдечен и отворен за дебати.
С оборот за 2013 година от 189,5 милиарда евро и персонал от близо 100 000 души, които работят за компанията в над 130 страни, Total категорично е най-голямата френска компания по мащаби на дейностите си, допълва АФП.
Total е лидер и по печалба с нетен положителен резултат за миналата година от 10,8 милиарда евро.


Тагове: Total, директор
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg