EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Директна авиолиния София-Цюрих

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Директна авиолиния София-Цюрих

mail06:25 | 15.05.2015прегледи 2286 коментарикоментари 0


Около 40 000 пътници на година ще се възползват от новата авиолиния от София до Цюрих. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес при откриването на директната авиолиния София – Цюрих, на авиокомпания Swiss International Air Lines.
Министър Ивайло Московски благодари на посланика на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Меглена Плугчиева и на посланика на Конфедерация Швейцария в Република България Денис Кнобел за положените от тях усилия за възобновяването на линията. Той подчерта, че летище София е един много добре развиващ се аеропорт, при който положителната тенденция от миналата година се запазва и през тази. Данните показват, че с 6% са се увеличили обслужените пътници и самолети за месец април спрямо същия месец на миналата година.
По думите на министъра, поради увеличаването на пътниците и полетите, на летище София се работи и за развитието на летищната инфраструктура. Вече текат строителните работи по разширението на антиобледенителната площадка в източна посока, което ще увеличи капацитета на съоръжението три пъти.
Министър Ивайло Московски добави още, че през тази година се предвижда да започне и строителството на нова скоростна пътека за рулиране. Изграждането й ще намали времето за придвижване на самолетите и ще доведе до по-добра оперативност на пистата и перона.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg