EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Диоксин в немски яйца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Диоксин в немски яйца

mail17:15 | 22.05.2012прегледи 829 коментарикоментари 0


Германските власти съобщиха днес, че в яйца от германска  ферма е открит отровен диоксин в по-големи от разрешените  количества, след като през април в пет други ферми също бе  открит диоксин повече от допустимото, предаде Ройтерс.  Диоксинът е бит открит в птицевъдна ферма край Боркен в  провинция Северен Рейн - Вестфалия,съобщи министерството на  селското стопанство. Ферми в същата провинция бяха източник на  такива находки през април. Диоксинът представлява опасност за здравето, ако се
консумира дълго време, но малки количества не са опасни.  Министерството посочи, че не вижда голяма опасност за здравето  на обществеността от установения диоксин, тъй като не е  консумиран продължително. Фермата е запечатана, а произведените яйцата са проследени и изтеглени от продажба, като източникът се издирва, уточни  министерството. Диоксинът е установен при проверки на самата  ферма, добави министерството.
През януари 2011 година имаше предупреждение за опасност за  здравето в ЕС, след като германски специалсти съобщиха, че храна за животни, заразена с много отровен диоксин, е била давана  на кокошки и прасета, като са били заразени яйцата, пилешкото  месо и свинското в засегнатите ферми. Тогава Германия въведе серия от нови мерки, включително  строги ограничения за съставките на храната за животни.
 


Тагове: яйца, диоксин
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg