EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дилма Русеф увеличава вносните мита?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дилма Русеф увеличава вносните мита?

mail13:10 | 01.01.2011прегледи 1319 коментарикоментари 0


Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф планира агресивни мерки срещу щетите, нанесени на бразилските производители от надценената национална валута - реала, предаде Reuters. Сред планираните мерки са повишаването на някои мита и въвеждането на данъчни облекчения. Силният реал, който според една оценка е най-надценената водеща валута в света, е бил основната тема в последните срещи на Русеф с нейни съветници преди церемонията по встъпването й в длъжност на 1 януари, съобщиха информирани източници.
Реалът поскъпна с 11 процента спрямо долара от май 2010 г. и с над 100 процента от 2003 г., тъй като бързо развиващата се икономика на Бразилия и високите лихви привлякоха значителни капиталови потоци от развитите страни.
Завишените валутни курсове са проблем за голяма част от Латинска Америка и развиващия се свят, отчасти заради дисбалансите, останали след финансовата криза от 2008-2009 година.
Като пример за вероятните мерки, които може да вземе новото правителство, източниците посочват решението на правителството на Лула да Силва от тази седмица да увеличи митата върху 14 категории вносни играчки от 20 до 35 процента.
 

 „Започва нова ера в отношенията между България и Бразилия.” Това заяви новоизбраният президент на Федеративна Република Бразилия Дилма Русеф по време на среща с българския министър –председател Бойко Борисов, съобщи пресцентърът на МС. Първата делегация, която госпожа Русеф прие беше българската, водена от премиера Бойко Борисов. По време на срещата между българската и бразилска делегации бяха обсъдени политическите и икономически отношения между двете страни. Основни акценти в разговорите бяха двустранното развитие на IT технологиите, железопътната инфраструктура и съвместни дейности в сферата на самолетостроенето.Новият президент на Бразилия Дилма Русеф прие поканата на българския премиер да посети България през следващата година.Пред министър – председателя Борисов госпожа Русеф подчерта своята емоционална връзка с българската страна и категорично заяви, че държи отношенията между двете държави да се развиват и задълбочават.В днешната среща, в бразилската столица, участваха и министърът на информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и министърът на външните работи Николай Младенов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158