EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дивата чалга на Зуека

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дивата чалга на Зуека

mail17:18 | 29.08.2021прегледи 654 коментарикоментари 0


Борислав Цеков*, социална мрежа

Зуека се изселил от България. Негова си работа - свят широк. Отишъл да живее и да изучава поколението си в чужбина без намерение да се връща. Но казва, че щял да продължи да гласува. Та се замислих, че когато Зуека* пееше със Слави дивите чалги в средата на 90-те, които опростачиха нацията, героизираха мутренския начин на живот, чиито токсични плодове берем днес, аз бях изправен пред алтернативата да напусна България и да заживея в САЩ (престижен университет, елитна работа и пр.).

Но избрах да остана в Родината, да градя живот и кариера тук и да допринасям според силите си за бъдещето на България, а не за американското бъдеще. С всичките трудности, понякога усещане за отчаяние и безперспективност. Но тук - в България. Не избягах.

Та, от тази позиция се питам - откъде-накъде хора, които свързват бъдещето си с чужда държава, искат да определят бъдещето на нашата?! В чужбина има основание и логика да се гласува само за президент. Защото държавният глава е обединител на нацията и на всички българи, независимо къде са по света. Но парламент (а оттам и правителство) и местни органи на властта (както е сега) трябва да се избират само от българите в България. Както е в повечето държави по света.

------------------------

* Борислав Цеков е доктор по конституционно право в Bulgarian Academy of Sciences. Изучавал Political science в/във JFK School of Government, Harvard University. Изучавал Law в/във Sofia University.

Б.р./**  Васил Василев - Зуека, подобно на Станислав Трифонов, е един от най-ярките представителите на вулгарната чалга и години наред получаваше тв ефир, за да облъчва с цинизъм и простотия ниско и  средно образованата младеж, а и лекомислените български избиратели.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg