EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Дженерали придоби руския застраховател „Регион”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дженерали придоби руския застраховател „Регион”

mail11:15 | 09.07.2012прегледи 736 коментарикоментари 0


Дженерали ППФ Холдинг подписа споразумение за придобиването на 100% дялово участие на базираното в Русия отворено акционерно застрахователно дружество "Регион", съобщи компанията за EconomyNews.bg. Придобиването ще даде възможност на Дженерали ППФ Холдинг да разшири своите операции в Русия, един от стратегическите пазари на Групата в Централна и Източна Европа. Сегментът Автомобилно застраховане ще стане част от бизнес стратегията на Дженерали ППФ Холдинг в Русия. Сделката предстои да се одобри от руските регулаторни органи.
Ладислав Бартоничек, Главен изпълнителен директор на Дженерали ППФ Холдинг, заяви: "Русия е стратегически пазар за нас, представяйки един от най-високите коефициенти на растеж на застрахователния пазар в света. Както пазарът, така и нашите компании постигнаха двуцифрени темпове на растеж в дългосрочен план. Придобиването на „Регион” ни позволява да разширим портфолиото на продуктите си в нови пазарни сегменти, където все още не сме представени". Бартоничек добави: "Нашата първостепенна задача е да навлезем в пазарнияя сегмент на автомобилното застраховане, и най-вече в сегмента на корпоративни клиенти".
„Регион” е общозастрахователна и животозастрахователна компания, базирана в Санкт Петербург. Тя е създадена като една от първите частни застрахователни компании в Русия през 1993 г. От 2008 г. работи като филиал на шведския застрахователен холдинг If P&C,
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg