EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Детектив Пиер" създадоха "Лабиринт на София"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Детектив Пиер" създадоха "Лабиринт на София"

mail07:15 | 05.08.2021прегледи 836 коментарикоментари 0


Японският колектив IC4DESIGN, избран за един от 200-те най-добри илюстратори в света, нарисува въображаема карта на София, съобщиха организаторите.Автор на "Детектив Пиер" е японският илюстратор Хиро Камигаки, а създаденият от него илюстраторски колектив IC4DESIGN наскоро откликна на поканата на българската логистична компания Eurospeed да създаде лабиринт и на София. Сред клиентите на IC4DESIGN по света са Google, Adobe, Toyota, The New York Times, Mercedes-Bentz.

"За първи път работим за България и ни е изключително приятно. Работата по картината-лабиринт на София ни отне близо три месеца. Искахме да е свързана със столицата ви, но и не само. Вплели сме много и различни детайли, сега остава хората да ги намерят", споделя художникът Хиро Камигаки.
"Лабиринтът на София"' включва елементи, подобни на познатите ни от "Детектив Пиер" - книги с култов статус не само сред децата, но и креативни читатели на най-различна възраст.
"Много хубави неща стават случайно. Със сина ми сме големи фенове на "Детектив Пиер" и докато играехме с книгата по време на пандемията, ни хрумна да направим илюстрация на София по нейно подобие. Тази година е изключително важна за компанията ни Eurospeed, защото отваряме нов търговски офис в София и искахме творческа провокация, която да е свързана с бранша ни. Tака се появи идеята да се свържем именно с IC4DESIGN. Изобщо не знаех какво ще се получи, но за наша най-приятна изненада те откликнаха, а в процеса на работа се ангажираха да ребрандират цялостната идентичност на Eurospeed в типичната за тях триизмерна, игрова стилистика - нещо, което не бяхме планирали, но в крайна сметка се получи наистина страхотно! Оригиналът на картината ще бъде поставен в новия търговски офис на компанията, а дигиталната й версия ще споделим с всички на нашия сайт", разказва Николай Рашков, оперативен директор на Eurospeed.
Скоро се очаква на пазара в България да излезе и новата книга за "Детектив Пиер".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg