EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Депутати против приватизацията на пощите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Депутати против приватизацията на пощите

mail09:50 | 30.06.2011прегледи 487 коментарикоментари 0


" Не "Шуменско пиво", а пощите са най-старата социална мрежа в България, не я продавайте!".С този апел започна изказването си в Комисията по икономическа политика в НС депутатът от КБ Петър Димитров като реакция на предложените промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол от Валентин Николов от ГЕРБ да бъде продаден миноритарен дял от "Български пощи".
"Български пощи" са част от българската държавност, което има отражение и върху националната сигурност, заяви в изказването си пред комисията Иван Иванов от Синята коалиция.
Несъгласие с приватизацията на "Български пощи" изказаха и представителите на КНСБ на заседанието. Те помолиха вносителите да оттеглят законопроекта и ако не стане изразиха твърдо намерение да заобиколят парламента с протести. Универсалната пощенска услуга е монопол на държавата, в много страни е забранено да се продават пощите, заради националната сигурност и опасността от терористични актове. Все пак, проблем има и той е в управлението на пощите ни, се съгласиха синдикалистите. С 12 гласа "за", 5 - "против" и 2 – ма - "въздържали се" мнозинството прие на първо четене поправките.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg