EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ден на ИКТ кариерата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ден на ИКТ кариерата

mail09:05 | 19.05.2016прегледи 910 коментарикоментари 0


В Деня  на ИКТ кариерата, организиран в София от МИ, участваха едни от най-големите компании в бранша: Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и  информационни системи“, „Информационно обслужване“ АД,Майкрософт България ЕООД, VIVACOM, Мусала Софт, Тим Вижън България ООД, Контракс АД, Лирекс.ком, Парафлоу Комуникейшънс ООД, Methodia AD,ТехноЛогика, ERP Academy.

Форумът дава възможност на младите хора, които са се насочили към кариера в технологиите и съобщенията, да получат информация за свободни работни места директно от служителите, които оценяват кандидатите за работа и стаж. Тук бяха висши мениджъри на едни от най-добрите ИТ компании, които говориха за важни тенденции в сектора.  Информационните и комуникационни технологии са най-бързо развиващият се сектор, който е изцяло на светло – с повече от 10 000 фирми, които произвеждат и реализират стоки и услуги за над 8 милиарда лева.

Брутният вътрешен продукт може да се увеличи с 3-4%, ако бъдат обучени достатъчно ИТ кадри, заяви председателят на УС на Българската асоциация за информационни технологии Петър Иванов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg