EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ден на българската община и награди за екообщина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ден на българската община и награди за екообщина

mail18:30 | 12.10.2017прегледи 10234 коментарикоментари 0


На 12 октомври отбелязваме Деня на българската община. Традицията води своето начало още от 1882 г., когато е обнародван първият Закон за общините и градското управление, поставящ началото на местното самоуправление в нашата държава и регламентиращ дейността на органите на местната власт. По инициатива на Националното сдружение на общините в Република България, от 1998 г. датата 12 октомври е обявена за Ден на българската община.

На церемония министърът на околната среда и водите Нено Димов награди общините, лауреати във второто издание на конкурса „Екообщина“. Инициативата  се организира от посолството на Република Франция в България и има за цел да отличи общините с най-добри практики в областта на устойчивото развитие. В конкурса участваха над 37 общини в четири различни категории.

В първите две категории за градове с над 10 000 души население за „Устойчиво управление на водите“ министърът връчи приз „Екообщина 2017“ на общините Драгоман и Павликени. Златоград и Столична община бяха наградени в категория „Устойчиво управление на отпадъците“. Специалните награди – учебни пътувания във Франция за двама представители на община са осигурени от Оперативна програма „Околна среда“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg