EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Демографски предизвикателства и пазар на труда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Демографски предизвикателства и пазар на труда

mail12:10 | 17.10.2011прегледи 605 коментарикоментари 0


Конференция на тема „Демографски предизвикателства и пазарът на труда в контекста на Стратегия "Европа 2020" беше открита в София, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Конференцията се организира съвместно от Икономическия и социален съвет (ИСС) на България, Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) и Представителството на Европейската комисия в България.
Председателят на ИСС Лалко Дулевски каза, че само след дни в България ще се проведат много важни местни и президентски избори и да се съберат в една зала представители на държавните институции, бизнеса и медиите, означава че темата за пазара на труда е изключително важна и актуална.
В конференцията ще вземат участие посланикът на Полша в България Н. Пр. Лешек Хенсел, Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Драгомир Стойнев - председател на парламентарната Комисия по труда и социалната политика, Лейла Курки - председател на Специализираната секция “Заетост, социални въпроси и гражданство” към Европейския икономически и социален комитет, Деяна Костадинова, зам.- министър на труда и социалната политика.
Форумът ще бъде открит от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.
От страна на ЕИСК, Владимира Дрбалова и Волфганг Грайф ще представят становищата на ЕИСК относно съобщение на ЕК „Програма за нови умения и работни места: европейският принос за постигане на пълна заетост” и „Бъдещето на пазара на труда в Европа – в търсене на ефективен отговор на демографските тенденции, а Пламен Димитров ще представи позицията на ИСС по предизвикателствата пред пазарите на труда в контекста на Стратегия „Европа 2020”.
В дискусията ще участват и представители на Европейската комисия, на Световната банка, членове на Европейския икономически и социален комитет, на Икономическия и социален съвет на България и на ИСС от други държави - членки на ЕС, експерти от Министерството на труда и социалната политика, Националния осигурителен институт, Националния статистически институт, представители на неправителствени организации, учени.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg