EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Делът на спа туризма в БВП се утроява до 7 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Делът на спа туризма в БВП се утроява до 7 години

mail07:05 | 17.08.2020прегледи 372 коментарикоментари 0


Очаква се делът на спа туризма в БВП на България да с удвои или утрои през следващите 6-7 години. Това бе обсъдено по време на работна среща между вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и председателя на Асоциацията за възстановителен и здравен туризъм Елза Зарева, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

У нас има 145 сертифицирани обекта, чиито услуги са с конкурентни качества, според международните стандарти и могат да привличат туристи целогодишно, посочи министърът. Акцент бе поставен върху възможността здравноосигурени граждани на Германия да използват спа и балнео услуги у нас, което е поредното признание за потенциала на страната ни.

Ресорният министър съобщи още, че повереното й ведомство работи по продуктов анализ и план за развитие на здравния туризъм за периода 2020 – 2025 г. В него са очертани предимствата на медикъл туризма ни, които не са на разположение в здравните системи на редица други държави, и ние трябва да се възползваме максимално от тези плюсове.

Зарева потвърди, че чрез екипни усилия на институции, общини и медицински звена е възможно специализираните ни курорти да привлекат професионалисти, а също и да се създаде по-висока заетост в регионите през четирите сезона.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg