EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Делото "Лукойл" ще продължи дълго

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Делото "Лукойл" ще продължи дълго

mail16:50 | 11.08.2011прегледи 813 коментарикоментари 0


Аз съм абсолютно убеден, че съдът няма да се произнесе август месец. Очакванията са ми, че ще се започне един дълъг процес, който може да продължи доста дълго време, заяви по БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Съдът действаше експедитивно по отношение на предварителното изпълнение, но по отношение гледането на делото по същество, аз съм сигурен, че няма как да действа експедитивно. Ще се бавят, докато "Лукойл" не си сложат измервателни уреди", допълни Танов.
Той каза още, че втората съдебна инстанция спира предварителното изпълнение и по този начин "Лукойл" продължава да работи, без да е отговорил на изискванията на закона. "Де факто има все едно лиценз, а пък не е изпълнила изискванията". Що се отнася до предварителното изпълнение, законодателят го е поставил като изискване с отнемането на лиценза, да има и предварително изпълнение. Това го казвам, с цел да се спрат спекулациите за всякакви грешки от страна на митниците. Няма друга алтернатива. Не може да има юридически пропуски от наша страна, тъй като предварителното изпълнение за заложено като единствена функция. Няма възможност да бъде отнет лицензът без предварително изпълнение, категоричен бе директорът на митниците. "От гледна точка на отнемането на лиценза, е ясно на всички, че "Лукойл" не са си изпълнили изискванията на закона и в тази една година и половина нищо не е направено, за да бъдат изпълнени изискванията. Ако го бяха направили преди година и половина, досега щяха да бъдат изпълнени тези изисквания".
Ваньо Танов каза, че не е оптимист, че до края на годината "Лукойл" ще постави всички измервателни уреди. Защото не е въпросът само до измервателните уреди. Трябва да има измервателни уреди. Тези измервателни уреди трябва да предават данни към Агенция "Митници" и трябва да подават данни и към тяхната счетоводна отчетност, до която Агенция "Митници" да има възможност да влиза и да извършва проверки. Това не е толкова сложно за изпълнение. Въпросът е, че е недостатъчно времето за изпълнение, затова и законодателят е предвидил дълъг срок.
Тъй като няма измерване, регистрираме това, което е по документи. Но дали това отговаря на реалните количества, това е друг въпрос. Целият мониторинг на рафинерията е ангажирал повече от 200 човека. Освен в рафинерията има и 16 мобилни екипа, които следят движението цистерните вътре в страната. Този мониторинг ще продължи дотогава, докато бъдат поставени измервателните уреди, каза още Ваньо Танов.
 


Тагове: Танов, Лукойл, дело
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg