EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дела за афери във Facebook

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дела за афери във Facebook

mail10:00 | 23.10.2014прегледи 1295 коментарикоментари 0


Социалната мрежа Фейсбук и нейният директор и създател Марк Зукърбърг заведоха съдебен иск за съучастничество в измама срещу адвокатите на Пол Селия, който се опита да придобие 50 процента от компанията, предаде Франс прес. Селия заведе дело срещу Зукърбърг през 2010 година, твърдейки, че съгласно подписан договор от 2003 година му се полагат 50% собственост на сайта. Впоследствие се оказа, че предоставените от ищеца документи са фалшиви и Селия бе арестуван преди две години. Той бе обвинен, че е използвал хитрост, за да измами Фейсбук за милиарди долари.

"Въпросните адвокати и техният клиент Пол Селия са направили заговор да внесат за разглеждане мошеническа жалба срещу Фейсбук и Марк Зукърбърг, основана на изфабрикувани доказателства, с цел получаване на финансови облаги чрез изнудване", пише в документа.
Фейсбук изтъква, че известната правна и консултантска фирма "Ди Ел Ей Пайпър" има централна роля в аферата, тъй като е правила неверни публични изявления и е използвала добрата си репутация да придаде достоверност на мотивите на заведеното дело.

Фейсбук настоява да получи обезщетение за разходите по делото, заведено от Селия и глоби срещу неговите адвокати. В комюнике, получено по електронната поща от АФП "Ди Ел Ей Пайпър" заяви намерението си да се защитава срещу тази абсолютно неоснователна жалба, внесена да сплаши адвокатите, които атакуват Фейсбук в съда.
 


Тагове: дело, афера, Facebook
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg