EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Девет от ЕС искат данък „трансакции”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Девет от ЕС искат данък „трансакции”

mail09:30 | 10.02.2012прегледи 524 коментарикоментари 1


Група от девет страни от Европейския съюз са изпратили до датското председателство на ЕС писмо, в което настояват за по-бързо разработване на график за въвеждане на данък върху финансовите трансакции, съобщи британското радио Би Би Си, цитирано от ИТАР-ТАСС.
"Ние сме на мнение, че въвеждането на подобен данък представлява справедлив принос на финансовия сектор в борбата с финансовата криза", се казва в писмото, подписано от министрите на финансите на Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Португалия, Финландия и Франция. Дания вече обяви, че ще ускори процеса на преговори, за да бъдат приети съответни решения. Съгласно предложението на Европейската комисия на финансовияпазар на ЕС трябва да бъде въведен данък върху операциите с акции в размер на 0,1 на сто от стойността на трансакциите и 0,01 на сто при операциите с деривати. Инициатори за въвеждането на такъв данък са Франция и Германия. Против са група страни начело с Великобритания.
 


Тагове: трансакции, ЕС
 
Коментари
 
rlf - 10-02-2012 г. 09:38:30

пише се транЗакции, а не транСакции и целта на въвода на този данък е да се намалят спекулативните сделки на фондовата борсата, а не на банките

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg