EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Двойна победа за Red Bull

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двойна победа за Red Bull

mail10:40 | 28.11.2011прегледи 739 коментарикоментари 0


F1 Racing България
Марк Уебър спечели първата си победа през сезона и своя 7-а в кариерата. Австралиецът завърши пръв в Бразилия в последното състезание от сезона. Той изпревари съотборника си в средата на състезанието, след като Фетел намали темпото, заради проблем в скоростната кутия. Уебър посвети победата си на свой болен близък.
Себастиан Фетел започна състезанието в типичния си стил и поведе от първа позиция. На старта единствената промяна в челото беше размяната на позициите между Хамилтън и Алонсо. Испанецът мина на четвърта позиция и започна да притиска Бътън веднага щом бе разрешено използването на DRS. Маса пък нямаше особени проблеми с изпреварването на Розберг в борбата за 6-а позиция. Още в 10-ата обиколка бяхме свидетели на първия екшън – лек сблъсък между Сена и Шумахер, при опита на Михаел да изпреварви бразилеца. Резултатът беше спукана гума за 7-кратния световен шампион и наказание за Сена. В 11-ата обиколка Алонсо направи невероятно изпреварване срещу Бътън от външната страна в 5-и завой. Първите влизания в бокса започнаха в 14-ата обиколка, а Маса влезе последен от лидерите в 21-ата обиколка. Преди това поведе колоната за малко, но Фетел го изпревари и си върна лидерството на задната права между 3-ти и 4-ти завои. След това обаче Себастиан започна да губи време, заради проблем със скоростната кутия и беше изпреварен от съотборника си Марк Уебър. Фетел не изостана, а запази малка разлика до края.
В рамките на няколко обиколки около 40-ата до 48-ата Хамилтън и Маса се бореха за позиция, но този път и двамата бяха по-внимателни от обикновено. Люис влезе първи за смяна на гуми, последван от Маса обиколка по-късно. Бразилецът отново се върна пред Хамилтън и двубоят беше възобновен до отпадането на пилота на McLaren, заради проблем в скоростната кутия.
В последните обиколки най-голям интерес предизвика карането на Бътън. След третата си смяна в бокса той излезе на пистата с по-твърдите гуми и получи указания, че може да кара в квалификационно темпо. Така британецът настигна Алонсо много бързо и го изпревари на правата с активирана DRS. В последните 10 обиколки Бътън дори се приближи сериозно до Фетел, но нямаше достатъчно време до края.
 


Тагове: F1, Бразилия, Red Bull
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161