EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Двоен ръст на пътниците по въздух към Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двоен ръст на пътниците по въздух към Украйна

mail12:30 | 10.11.2010прегледи 564 коментарикоментари 0


Двойно са нараснали директните полети и броят на превозените пътници от летището в София с украинските авиолинии "АероСвит" през 2010 г. спрямо миналата година. Това съобщиха днес пред журналисти представители на превозвача.
С цел засилване на позициите си авиокомпанията е увеличила от 1 август тази година редовните си полети София - Киев - София от четири седмично до всекидневни. Това е осигурило на пътниците допълнителни трансфери през Киев до други градове в Украйна и до точки от мрежата международни линии на авиокомпанията, съобщиха нейни представители.
С прекачване на киевското летище "Бориспол" например в момента от София всеки ден може да се достигне до административните центрове на бившата съветска република като Днепропетровск, Донецк, Лвов, Одеса, Севастопол, Харков.
В зимния сезон удобни връзки по международните трансферни направления от столицата на България през Киев са тези до Ташкент, Баку, Ереван, Тел-Авив, Дубай, Москва, Рига, Вилнюс.
Полетното време между София и Киев е 2.05 часа. Излитането е всеки ден от 16.55 ч., кацането в Киев е в 19.00 ч. местно време. Обратният полет е в 14.00 ч., с кацане в София в 16.15 ч. местно време.
По маршрута София - Киев - София авиокомпанията лети със самолети от Ембреър-145, регионалните самолети от ново поколение Ан-148, както и Боинг-737, в зависимост от натоварването. През зимния сезон се очаква нарастване на броя на украинските туристи за българските ски-курорти, уточниха от компанията.

 


Тагове: полети, Украйна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg