EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Две нови фирми в ИЗ "Загоре"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две нови фирми в ИЗ "Загоре"

mail18:15 | 13.07.2021прегледи 675 коментарикоментари 0


Двама инвеститори са заявили намерение за закупуване на парцели в Индустриална зона "Загоре", съобщават от пресцентъра на общината.
По думите на изпълнителния директор Радослав Танев документите са входирани, а желанието е да бъдат закупени терени с обща площ над 4000 кв.м. "Единият предприемач се занимава с високотехнологично производство и има намерение да премести изцяло дейността си от столицата на територията на нашата индустриална зона", обяснява Радослав Танев. Той посочва, че новите инвеститори имат амбиции за увеличаване на експортния дял на бизнеса си на международния пазар. Общият размер на двете инвестиции надхвърля 1,5 млн. лева, а сроковете за реализация и въвеждане в експлоатация на проектите е 24 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити, е близо 60.
Изпълнителният директор на "Загоре" припомня, че по-малко от година след получаване на Акт 16, е закупена близо половината от площта на терените в зоната. Подписаните договори са за инвестиции на стойност близо 22 млн. лева и разкриване на нови 180 работни места.
Само за три месеца пет компании са водили разговори със "Загоре", но терените, с които разполага зоната към момента, са по-малки от нуждите на бизнеса. Това е ясен знак, че модерната европейска зона има ключова роля за региона. Радостин Танев припомня още, че в областта само "Загоре" има инвеститор Клас "А", което също дава индикация, че регионът е атрактивен за развитие на бизнес възможности.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905