EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Две US списания с руски собственик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две US списания с руски собственик

mail11:38 | 11.08.2015прегледи 1241 коментарикоментари 0


Две от най-големите списания за изкуство в света - ARTnews и Art in America, се сливат и по този начин създават най-голямата арт медиа на планетата, съобщи artnet.com.
Компанията Brant Publications на Питър Брант, която издава Art in America, ще получи 47.61% от акциите на ARTnews SA, собственост на Сергей Скатерщиков, който в замяна получава 100% от американското издание и от двата му артсайта, принадлежащи на BMP Media Holdings, LLC (BMP).
Информационната компания Skate Capital Corp. на Скатерщиков продава на Брант общо 6.6 млн. акции на стойност 3.4 млн. долара, като сделката очаква одобрението на акционерите на ARTnews. След нейно финализиране, ръководството на компанията ще насочи своите усилия да я качи на германската фондова борса.
През 2014 г. руският банкер купи списание ARTnews, което е основано през 1902 г. - тогава Hyde`s Weekly Art New, като бизнесменът плати на неговите издатели 2 млн. USD, а скоро след това продаде 51% от акциите си на полската инвестиционна и медийна компания Abbey House Group. Базираната във Варшава група доскоро притежаваше аукционна къща, която търгуваше с творби на свои художници-стипендианти, като от търговете авторите не получаваха никакви приходи.
До 2014 г. компанията имаше и галерия, но тя бе купена от виенския галерист Ернст Хилгер за 500 000 долара. Според различни източници, през последната година ARTnews SA загуби около 300 000 долара от стойността си, а пък в същото време Art in America, основано през 1913 г., съкрати 50% от редакционния си екип. През 2008 г., в началото на световната финансова криза, тиражът на американското списание започна да пада, а негативната тенденция се запази до днес и сега от него се печатат около 200 000 екземпляра от брой, което наложи издателите му да търсят оздравителни варианти.
През октомври журналистите на Art in America ще се прехвърлят в офиса на ARTnews, чийто мажоритарен акционер става Brant Publications. Списанията ще обединят своите интернет страници в artnews.com, като сайтовете на Art in America и на другите две негови списания: The Magazine Antiques и Modern Magazine, ще бъдат закрити.
И Art in America, и ARTnews ще продължат да издават по 11 броя годишно, а Изабела Депчик - изпълнителен директор на ARTnews и главният му редактор - Сара Дъглас, ще запазят своите постове. Списанието, което се разпространява в 123 страни и има тираж от 180 000 бройки, ще се специализира в издаването на тематични броеве. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg