EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Два нови хъба на Siemens в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Два нови хъба на Siemens в България

mail12:40 | 22.01.2018прегледи 7023 коментарикоментари 0


Два нови хъба ще открие Siemens AG в България. Хъбовете, които ще бъдат част от направления Дигитализирано производство и Процесни индустрии и задвижвания, ще бъдат разположени във Варна и София.

„Решението на компанията-майка да избере именно България за локация на новите структури отразява имиджа на страната ни като привлекателно място за бизнес и развойна дейност”, обяснява Теодор Маринов, ръководител на двете направления в Siemens България. „В момента сме в процес на търсене на кадри за двете нови звена, които се очаква да започнат работа през пролетта на 2018-та”, добавя той.

Инженеринговият хъб във Варна ще обслужва автомобилната индустрия, като в него ще се разработват и внедряват системи за производство и автоматизация. Освен проектиране и модернизиране на такива системи съгласно стандартите на производителя, инженерите ще се занимават и с интегриране на място и пуск на софтуера, както и със задвижвания за индустриалните роботи в автомобилните заводи.

За Варна направлението търси инженери в сферата на автоматизацията, като условията са те задължително да владеят английски език, а немският е предимство. Те ще преминат през специално обучение, което да гарантира, че хъбът ще предоставя услуги от световна класа. На този етап се предвижда екипът да наброява 12 души, като се очаква техният брой да бъде увеличен впоследствие.

Хъбът в София ще отговаря за обработката на клиентски поръчки на направленията от целия регион на Централна и Източна Европа. Целта е да се уеднаквят процесите по изпълнение, проследяване и фактуриране на клиентски поръчки, направени по традиционен начин или през онлайн платформата на Siemens –т.нар. Industry Mall. В бъдеще всички поръчки ще постъпват централизирано в новия хъб в София, където ще бъдат обработвани и фактурирани, независимо от държавите, от които идват те.

За целта се търсят специалисти, които владеят някои от националните езици на страните в Централна и Източна Европа като румънски, сръбски, хърватски и други. Познания по администриране на процеси, логистика в индустрията, ERP системи, както и опит с изнасянето на бизнес услуги (т.нар. business process outsourcing - BPO) са съществено предимство. На служителите в софийския хъб също ще бъдат предложени допълнителни обучения и опреснителни езикови курсове.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg