EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данъчните мерки - заплаха за кабинета "Борисов"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данъчните мерки - заплаха за кабинета "Борисов"

mail10:15 | 09.04.2010прегледи 788 коментарикоментари 0


Подкрепата за българското правителство може да намалее заради втвърдяването на данъчната политика и неизпълнението на договорите с бизнеса, за които не са предвидени средства и могат да доведат до 7 процента бюджетен дефицит, прогнозира мониторинговата компания RoubiniGlobal Economics,  цитирана от К2Капитал.
По данни на Световната банка, цитирани от изданието, външните инвестиции в страната са намалели от 33 процента от БВП през 2008 година до 6 процента през 2009 година, а безработицата е нараснала най-малко с 4 процента - в същото време, това е най-незначителното увеличение на безработицата сред страните от Източна Европа. В момента равнището на безработицата в България е около 10,14 на сто по данни на министерството на труда и социалната политика. Броят на регистрираните безработни към март е надвишил 375 000 души.
Освен това държавата има задължения към частни фирми в размер на 750 милиона евро, които трябва да бъдат платени тази година.
Поради това компанията за мониторинг на икономическата и финансова ситуация в различни страни по света прогнозира наличие на значителни политически рискове в България.
България получи много похвали заради ниския си бюджетен дефицит, но това бе постигнато чрез умишлено забавяне на плащания от страна на държавата, подчертава в анализа си Roubini Global Economics.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg