EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данъчната реформа на Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данъчната реформа на Тръмп

mail09:59 | 28.09.2017прегледи 10177 коментарикоментари 0


Американският президент Доналд Тръмп представи на събитие в Индианаполис данъчна реформа, в която по думите му е включено "най-голямото намаляване на данъци в историята на страната", съобщават информационните агенции.

Тръмп предлага намаляване на корпоративния данък на 20% от сегашните 35% в опит да направи американските компании по-конкурентни, посочва ДПА.

"Американските работници и американските компании могат да надминат своите чуждестранни конкуренти и да започнат да печелят отново", заяви Тръмп, докато представяше своето предложение за цялостна данъчна реформа, която също така ще намали подоходния данък и ще опрости данъчния кодекс.

Той посочи, че иска да намали данъците за средната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, така че американците да трябва да попълнят само един лист хартия, допълва Асошиейтед прес.
Американският президент предлага също да се премахне сегашната седемстепенна скала за подоходния данък от 10% до 39,6% и да се въведе тристепенна скала от 12%, 25% и 35%. Конгресът също така ще има право да повиши данъците на най-богатите американци.
Според американския президент новата система ще "върне обратно работните места и богатството, които напуснаха нашата страна".
Реформата на данъчната система бе сред водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съюзници. В момента те са под засилен натиск да довършат тази задача предвид провала на републиканците да отменят закона за здравно осигуряване, известен като Обамакеър.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg