EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данъците в Кипър с 2% ↑

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данъците в Кипър с 2% ↑

mail13:30 | 10.08.2011прегледи 408 коментарикоментари 0


Данък добавена стойност в Кипър скача от 15 на 17 на сто - това предвижда първият пакет от мерки за оздравяване на икономиката, по който е постигнато споразумение между правителството и социалните партньори в Никозия, съобщават кипърските гръцки медии. Очаква се повишаването на ставката на Данък добавена стойност да донесе постъпления от 150 млн. евро годишно в държавния бюджет.
Покачва се още данъчната ставка за облагане на доходите от 30 на 35 на сто, както и данъкът върху лихвата по влоговете, която се увеличава от 10 на 15 на сто. Предвижда се също да бъдат преразгледани и ставките по облагането на недвижимите имоти и фирмите. Пакетът от мерки днес ще бъде представен в парламента. Англоезичният "Сайпръс мейл" пише, че се очертава да се разрази "буря" по тези мерки.
Наскоро централната банка на Кипър предупреди, че островната държава може да се окаже следващата страна от еврозоната, която ще потърси финансова помощ, след като мощни вризове на муниции във военна база през юли причиниха енергийна криза и влошиха и без това трудното положение на страната, чийто кредитен рейтинг преди дни бе понижен, а бюджетният й дефицит надхвърля почти двойно нормите на еврозоната.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg