EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данък „богатство” и за футболни клубове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данък „богатство” и за футболни клубове

mail13:45 | 03.04.2013прегледи 561 коментарикоментари 0


Френските футболни клубове, които дават на играчите заплати над 1 млн. евро ($1,28 млн.) ще бъдат принудени да плащат 75% данък "богатство". Това обяви френското правителство, опровергавайки слуховете, че клубове като Пари Сен Жермен (PSG) ще бъдат изключени от обхвата на данъка, предаде DPA. "(Данъкът) засяга всички компании, които плащат на служителите си над 1 млн. евро годишно", потвърдиха правителствени източници. В интервю, публикувано днес, президентът на Френската
футболна федерация Ноел льо Грае заяви, че футболните клубове "няма да бъдат засегнати от 75-процентовия данък". "Професионалните клубове се разглеждат като малки и средно големи компании. Следователно, те няма да бъдат засегнати от 75-процентовия данък", каза Льо Грае.

Миналата седмица медии съобщиха, че френските власти ще принудят работодателите да плащат 75-процентов данък върху заплатите на служителите си, които получават над един милион евро годишно. По този начин може да бъде заобиколена забраната на Конституционния съвет, който не позволи на властите да удържат подобен данък направо от доходите на милионерите. В края на януари медиите съобщиха, позовавайки се на анонимни източници, че френският президент е решил да се откаже от 75-процентовия данък върху доходите на милионерите. Месец по-рано Конституционният съвет на Франция обяви за противоконституционен "суперданъка" за богатите. Съветът постанови, че подобен данък не може да превишава 66% - т. е. държавата няма право да прибира над две трети от доходите на гражданите. Освен това, според конституционалистите, данъкът е насочен само към ограничен брой граждани, което противоречи на основния закон на страната.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg