EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Дайджест от програмите на ГЕРБ & БСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дайджест от програмите на ГЕРБ & БСП

mail09:40 | 03.10.2014прегледи 5219 коментарикоментари 0


Очертаващите се първи политически сили след предсрочните избори на 5 октомври вече обявиха своите програми. ГЕРБ излиза с подробен анализ по сектори и набелязани мерки, озаглавена „Стабилна България. Програма за реформи”. БСП очертава основните си приоритети и цели далеч в по-кратък вариант, наречен „Платформа на коалиция ”БСП лява България” под мотото „Достоен живот в справедлива държава. Възможен е!”

БСП си поставя задача да възстанови доверието в политиката. „Това предполага да се противопоставим на користната употреба на властта и на богатството, което купува власт. Отстояваме върховенството на закона, искаме открита, а не задкулисна политика. По тези въпроси сме готови да търсим съгласие с всички политически и граждански фактори, които споделят същото разбиране”, пише в платформата. В нея коалицията обявява намерението „да върнем държавата на хората” и „ние сме за "национализация" на политиката”.

ГЕРБ залагат на инфраструктурните проекти с приоритети - ускорено доизграждане на АМ "Хемус", АМ "Марица", АМ "Струма", изграждане на Тунел под Шипка, Северна скоростна тангента на софийския Околовръстен път, АМ "Калотина – София", Скоростен път София –Видин, развитие на градския транспорт. Като e-Приоритети са записани: създаване на Единен регистърен център (ЕРЦ), обединяващ всички съществуващи регистри, напр. Търговския, Имотния, ГРАО, БУЛСТАТ и Регистъра на МПС, Централна деловодна система за обмен на документи, Издаване на електронна идентификация (e-ID) за всички граждани, стимулирана от държавата, Интернет до всички общини. Всички разрешителни и лицензионни режими на ниво централна администрация (министерства и агенции) 100% електронни, изграждане облака (data centers и услуги) на централната и местна власт, централизация на общинските услуги в облака на общинската власт в тясно сътрудничество с местните власти, основни приоритети – е-здравеопазване, е-образование и е-правосъдие. Приложен е и списък със законодателни промени и инициативи.

EconomyNews.bg направи кратка съпоставка на някои от приоритетите на двете партии по ключови въпроси.
zoom_ssszoom_ssszoom_ssszoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg