EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция със строги мерки срещу укриващите данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция със строги мерки срещу укриващите данъци

mail10:00 | 26.01.2011прегледи 455 коментарикоментари 0


"Наказателно преследване, затвор до десет години, съд за неплатен Данък добавена стойност (ДДС), премахване на банковата тайна, разгласяване на имената на големите длъжници и данъчни длъжници, предвижда проект на кабинета Папандреу, в който неиздължилите се към държавата ще се наказват най-строго от закона", пише в. "Имерисия".
Във връзка с това в. "Нафтемборики" се спира на предвидените в законопроекта промени в данъчната система.
Те предвиждали всеки данъкоплатец да декларира произхода на парите си. Финансовото министерство е постановило, че ще изисква от упражняващите свободни професии доказателства за произхода на доходите им. Ведомството е вдигнало данъка за борсовите сделки, а е намалило данъчните ставки за бизнеса.
Солунският в. "Македония" определя мерките като "лов", на който тръгват данъчните, които ще имат правото да налагат жестоки санкции.
В. "Елефтеротипия" посочва, че "за 5001 евро дълг отиваш в затвора" с коментара, че това са най-строгите наказания, предприемани някога срещу данъчните длъжници, като целта на тези мерки била да се напълни хазната.
"Пращат в затвора стотици хиляди дребни длъжници, кабинетът върши хитлеристки погром над малките и средни търговци и производители, като превръща страната в концентрационен лагер на дребните длъжници към държавата", коментира в. "Авриани".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg