EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция се нуждае не от финансова, а от политическа подкрепа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция се нуждае не от финансова, а от политическа подкрепа

mail13:30 | 18.02.2010прегледи 512 коментарикоментари 0


Гърция се нуждае от политическата подкрепа на Европейския съюз, а не от пари, заяви гръцкият премиер Георгиос Папандреу на неформално заседание на кабинета снощи, предадоха АНА-МПА и ИТАР-ТАСС.
Премиерът уведоми министерския съвет за срещите си в Париж и Брюксел, при които Гърция беше уверена в политическата подкрепа на 27-те за програмата си за икономическо стабилизиране.
"Не искаме пари от други, не искаме пари от германските, италианските, френските или други данъкоплатци. Искаме времето, което ще ни е нужно, за да осъществим нашата програма, която да върне доверието в нас и възможността да вземем заеми при нормални условия," изтъкна Папандреу.
Гръцкият премиер изказа готовността на гръцкото правителство "да обърне нова страница и да ограничи значително дефицитите, като същевременно постави страната на пътя на растежа".
По думите на Папандреу Гърция се нуждае от политическа подкрепа, чрез която да бъдат предотвратени спекулациите и унижаването на страната. Министър-председателят изтъкна, че този проблем не засяга само Гърция, а е по-широк европейски въпрос.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg