EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция още съкращава дефицита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция още съкращава дефицита

mail14:00 | 16.11.2010прегледи 596 коментарикоментари 0


Нови мерки за намаляване на бюджетния дефицит с още 3,5 млрд. евро ще включва окончателният проектобюджет на Гърция за 2011 г., който финансовият министър ще внесе в четвъртък в парламента, твърди атинският в. "Вима".
Подробностите по проекта ще бъдат договорени утре на разговорите на министъра на финансите Георгиос Папаконстантину с ръководителите на екипа от инспектори от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд,
които са в Атина, за да проверят изпълнението на програмата на правителството за извеждане на страната от сегашната криза.
Според електронното издание на вестника изчисленията показвали, че ще са нужни допълнителни мерки от 3,5 млрд. евро, за да може кабинетът Папандреу да компенсира натоварванията на бюджета, които се очаква да възникнат заради преразгладените от Евростат към повишение данни за дефицита и държавния дълг и заради изоставането на приходите в него.
След обявените вчера от Евростат завишени данни за дефицита от 13,8 на сто на 15,4 на сто от БВП, Гърция е призована от кредиторите й да намали дефицита от 9,4 на сто от
БВП /до каквото ниво се очаква той да достигне тази година/ до 7,6 на сто от БВП /колкото предвижда меморандумът/ или до 7 на сто от БВП /колкото е в проектобюджета/.
Нарастването на бюджетния дефицит на Гърция през 2009 г. с 1,8 пункта от БВП се дължи на включените в него публични разходи от осигурителните каси и регистрирания спад на БВП с 0,2 на сто, пише още "Вима".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg