EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция очаква ръст на туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция очаква ръст на туризма

mail09:40 | 07.02.2011прегледи 737 коментарикоментари 0


Гърция очаква тази година раздвижване и положителни резултати в туристическия сектор след две поредни години на спад, предаде агенция Reuters, като се позова на интервю на заместник-министъра на туризма Георгиос Никитиадис за в. "Имерисия".Гърция изпадна в дълбока икономическа криза и приходите от туризъм са важни за нейната икономика, която се сви с 4,2% през 2010 г. и се очаква да регистрира спад от други три процента през настоящата, отбелязва агенцията.
"Смятам, че тази година ще бъде по-добра от предходната. Ще имаме по-добри резултати и като брой посещения, и като приходи", заяви заместник-министърът на туризма Георгиос Никитиадис.
В периода от юни 2009 г. до юни 2010 г. броят на туристите в Гърция намаля с 3,2%, според данни от гръцките летища. На броя на пристигащите в Гърция чужденци повлияха негативно и стачките и уличните протести в засегнатата от строги мерки за икономии страна. Според Никитиадис обаче перспективите за тази година са добри и дори може да се очакват положителни приходи от туризъм след спада от 6,5 до 7% миналата година."Резервациите от всички страни до януари са се увеличили", посочи заместник-министърът. "Германия се представя скромно, но смятам, че това ще се промени много скоро", допълни той.Около 15 милиона туристи посещават Гърция всяка година, посочва Reuters.Георгиос Никитиадис каза още, че има чуждестранен интерес към инвестиции в гръцкия туризъм и че очаква сътрудничество с нискотарифните авиокомпании, което може да доведе до увеличаване на броя на пристигащите туристи с 1,5 до два милиона души.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg