EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция няма да преструктурира дълга си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция няма да преструктурира дълга си

mail10:50 | 05.01.2011прегледи 362 коментарикоментари 0


Финансовият министър на Гърция Георгиос Папаконстантину категорично опроверга сценариите за преструктуриране на дълга на Гърция, като изтъкна, че целта на кабинета в Атина е страната да излезе на пазарите през 2011 г., пише днес в. "Нефтемборики".
В. "Имерисия" цитира правителствени представители, които изказват надежда, че Гърция ще получи четвъртия транш в размер на 15 млрд. евро от спасителните заеми, отпускани на страната от ЕС и МФ за справяне с кризата, които са на стойност в размер на 110 млрд. евро.
"Въпреки всичко обаче Гърция, иска или не иска, ще напусне еврозоната заедно с други страни от европейския Юг", смята в. "Авриани".
В. "Експрес" коментира, че правителството на Папандреу възнамерява да се завърне на пазарите с "китайски щит" и че то залагало на пазара на гръцки ценни книжа, като се надявало на подкрепа в тази насока от Китай, за да получи по-добри условия за кредитиране на страната от международните пазари.
В. "Вима" пише, че премиерът Папандреу е в Париж, за да търси френски инвестиции и за да разисква с френските си събеседници въпроса за емитиране на еврооблигации.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg