EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция започва пазарлъци за дълга

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция започва пазарлъци за дълга

mail09:50 | 17.01.2011прегледи 559 коментарикоментари 1


В Брюксел днес започва обратното броене за решенията във връзка с удължаване на погасителния срок на заемите, които Гърция е получила от Европейския съюз и Международния валутен фонд, съобщава в. "Та неа".
На днешното заседание на съвета на финансовите министри от еврозоната се очаква да бъде обсъден пакет от мерки за цялостно и трайно решение на проблема с дълга, пред който са изправени страните от еврозоната, като наред с това ще бъде поставен на дебат и въпросът за разсрочването на отпуснатите на Гърция спасителни заеми в размер на 110 млрд. евро.
В. "Вима" коментира, че Европа, застрашена от пазарите, показва, че е готова да предприеме мерки за контрол над дълговата криза и че европейските финансови министри днес ще разискват въпроса за подпомагане на механизма за финансово-кредитна стабилност и за разширяване на неговите възможности.
Гърция иска да бъдат разсрочени заемите й от 110 млрд. евро и се надява Брюксел да изработи механизъм за предотвратяване на фалити, допълва вестникът, определяйки като критични и решителни за страната заседанията на Еврогрупата и Екофин, на които се пада тежката задача за "разсичане на Гордиевия възел на дълга".
Европейският комисар по икономическите и валутни въпроси Оли Рен бе казал, че ще бъде одобрено предложение за удължаване до седем години и половина на срока за погасяване на получаваните от Гърция заеми, за да бъде преодолян проблемът с натрупването на заемни задължения и за да може страната да превъзмогне трудностите по обслужването на своя дълг.
Генералният директор на Международния валутен фонд /МВФ/ Доминик Строс-Кан при посещенията си в Атина заяви, че фондът също подкрепя разсрочването на гръцкия дълг.
 


 
Коментари
 
Пиро - 18-01-2011 г. 15:38:55

Гърция е фалирала държава...защо я бавят толкова, да излиза от еврозоната, да си въведе драхмата...тъкмо стоките които се внасят от там в БГ ще поевтинеят...

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg