EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гърците в масова депресия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърците в масова депресия

mail10:00 | 12.10.2010прегледи 1077 коментарикоментари 0


"Гърция в депресия!, 75 на сто от гърците живеят подтиснато и са обзети от негативни чувства", сочи изследване на Евробарометър, цитирано днес от гръцкия в. "Адезмефтос типос".
В изследването се прави констатацията, че гърците са навлезли във фаза на масова депресия, след като правителството е предприело мерки за икономии и за затягане на коланите, в замяна на които страната получи заеми от ЕС и МВФ за излизане от кризата.
В. "Вима" твърди, че ЕС и МВФ сега проучвали възможност да удължат срока за погасяване на пакета от кредити в размер на 110 млрд. евро, които Гърция трябва да получи до 2013 година.
В. "Катимерини" пише, че германското правителство се е обявило против идеята за удължаване на срока. "Ние сме уверени, че Гърция ще успее да покрие изисквания и дори да преодолее високото равнище на държавния си дълг", казал говорител на
германското финансово министерство. Вестникът твърди, че се водят неформални разговори между Гърция и "тройката" /ЕК, ЕЦБ и МВФ/ за удължаване на срока.                                   
Спасителният пакет от 110 милиарда евро (154 милиарда долара), съгласуван по-рано тази година от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ), помогна на Гърция да се отдръпне от ръба на фалита, след като страната бе погълната от дългова криза.
Заемите, които са част от пакета, имат 3-годишен падеж.
Управляващият директор на МВФ Доминик Строс-Кан заяви, че организацията е готова да удължи периодите за изплащане на заемите, отпуснати на Гърция.
В. "Елефтеротипия" цитира финансовия министър Георгиос Папаконстантину, който казал, че се обсъжда съвместно с МВФ и валутната комисия на ЕС, възможността за удължаване на срока след 2013 г., като припомня, че МВФ е съгласен с такова
удължаване, докато Германия е реагирала остро.
В. "Та неа" допълва, че се обсъжда срокът да бъде удължен от две до пет години, за да може Гърция да бъде улеснена при обслужване на кредитите, а пазарите да бъдат успокоени, тъй като те били убедени, че страната няма да може да се справи с
големите й кредитни задължения особено през 2014- 2015 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888