EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Г.Тошево: Общински жилища в бившата ЖП гара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Г.Тошево: Общински жилища в бившата ЖП гара

mail16:31 | 21.02.2018прегледи 8542 коментарикоментари 0


Община Генерал Тошево стартира процедура по деактуване на вече бившата ЖП гара в града. На редовно заседание на Общинския съвет в края на януари съветниците гласуваха решение, с което дадоха съгласие да бъдат безвъзмездно придобити в полза на общината държавни имоти, предоставени за управление на Държавно предприятие Национална компания „Железопътна инфраструктура“, част от Български държавни железници (БДЖ).

След промяната на собствеността – от държавна в общинска, което Законът за държавната собственост регламентира, сградата ще бъде реновирана, като на втория етаж ще се обособят общински жилища.

Съобразно обществената потребност и изпълнението на транспортната схема на БДЖ, ще бъде запазена и обновена чакалнята за пътуващи, която в бъдеще ще се поддържа от Община Генерал Тошево. Останалата част от първия етаж ще бъде отдадена за ползване на неправителствена организация.

Основната идея на предприетата мярка е засилване социалната роля при управление на публичната собственост и предоставянето на публични услуги в синхрон със стратегическите приоритети на общината.

Инициативата за прехвърляне на собствеността на настоящата ЖП спирка от държавата върху общината дойде след множество запитвания от граждани за окаяното състояние на емблематичната двуетажна постройка.

По настояване на кмета бяха предприети всички необходими действия, включително и срещи с ръководството на държавния превозвач, които доведоха до положително развитие на въпроса./Дарик Добрич


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134