EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гръцката опозиция има план за излизане от кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцката опозиция има план за излизане от кризата

mail14:00 | 30.08.2010прегледи 757 коментарикоментари 0


Лидерът на главната опозиционна партия в Гърция Нова демокрация Андонис Самарас обвини правителството на премиера-социалист Георгиос Папандреу, че с прилагането на подписания от неговия кабинет меморандум с ЕС и МВФ за оказване на финансова помощ на страната, ситуацията в икономиката се влошава.
В статия за в. "Риъл нюз" Самарас квалифицира като "приказки" твърденията, че за сегашното състояние на страната е виновна неговата консервативна партия Нова демокрация, която преди десет месеца сдаде управлението. Той предлага друг план за финансово оздравяване на страната, който също щял да включва мерки за борба с бюджетния дефицит, рецесията и държавния дълг, щял да насърчи икономическия растеж и да промени психологията на пазара.
Водачът на гръцките консерватори изтъква, че с плана на партията Нова демокрация Гърция за две години ще намали до минимум бюджетния дефицит, но ако бъде приложен отсега.
Андонис Самарас обвинява също премиера Папандреу, че води страната "към национална маргинализация и към дяволския кръг на рецесията".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162