EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гръцка фирма съди BG министерство за 7.8 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцка фирма съди BG министерство за 7.8 млн.евро

mail12:00 | 26.05.2010прегледи 944 коментарикоментари 0


Срещу Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Агенция “Пътна инфраструктура” е депозираното искане за арбитраж от “Продефтики” S.A Гърция пред Международния арбитражен съд /МАС/ при Международната търговска камара в Париж. Дружеството претендира за претърпени загуби във връзка с изпълнение на договор  по проект „Рехабилитация и частична реконструкция на път II-19 Разлог – Банско – Гоце Делчев – Садово” по програма ФАР – Трансгранично сътрудничество България – Гърция.
Договорът за изпълнение на проекта е подписан от МРРБ като договарящ орган по програма ФАР и от компанията “Продефтики” S.A. в качеството й на изпълнител на 30.11.2004 г. Фирмата претендира за претърпени загуби и компенсации в размер на 7 800 000 евро по договора.
Поради кратките срокове, предвидени в правилата на МАС и в съответствие със Закона за обществените поръчки, според който процедурите по закона не се прилагат за обществени поръчки с предмет процесуална защита, е сключен договор между МРРБ и АПИ /в качеството на възложител на строителните работи/ и Адвокатско съдружие „АРСОВ НАЧЕВ ГАНЕВА”. Адвокатското съдружие се задължава да изготви искане до Секретариата на съда за удължаване на срока за предоставяне на отговор, преглед и анализ на предявените в арбитражното производство искове и доказателства срещу възложителя, процесуално представителство в заседанията и всичко необходимо по делото.
Договореното възнаграждение е съгласно Наредба № 1 от 9 юли 2004 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения. То не може обаче да бъде по-малко от определения  в наредбата минимален размер за съответния вид помощ. По конкретния иск е договорено възнаграждение в размер на 305 560 лв. без ДДС. При предявяване на насрещни искове възложителят ще дължи на консултанта възнаграждение с оглед изхода на делото в размер на 2 % /два/ процента върху уважената част на иска.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg