EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гръцка стачка блокира полети на туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцка стачка блокира полети на туристи

mail11:31 | 08.07.2010прегледи 662 коментарикоментари 0


Над 80 вътрешни и международни полета на гръцки авиопревозвачи бяха отменени днес заради 24-часовата обща стачка в знак на протест срещу законопроекта за пенсионната реформа, предаде агенция Франс прес.
Други 110 полета бяха отложени заради участието на гръцките авиодиспечери и служителите в гражданската авиация в стачните действия, съобщиха служители от атинското международно летище "Елефтериос Венизелос".
Заради стачката беше спрян и морският превоз.
Туристите, които е трябвало да пътуват към островите, са били предупредени от транспортните дружества, че днешните курсове ще бъдат отложени за утре.
Общественият транспорт в населените места в страната също е парализиран. Заради протеста днес са затворени правителствените и данъчните служби, службите на местната администрация, банките, съдилищата, държавните болници и училищата. Журналистическият синдикат също се включи в протестите, заради което страната днес е без информационни емисии.
По обяд се очаква стотици демонстранти да се включат в протестно шествие към сградата на парламента в центъра на столицата, където депутатите ще дебатират оспорвания законопроект за пенсионната реформа.
Стачката се организира от двете най-големи синдикални централи в Гърция - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ).
Това е шестата обща стачка тази година срещу правителствените мерки за икономии. Последната стачка също бе предизвикана от плановете на социалистическото правителство да реформира пенсионната система в страната и трудовото
законодателство като част от усилията за заздравяване на държавните финанси.
Реформата предвижда увеличаване от 60 на 65 години на възрастта за  пенсиониране на жените, с което се изравнява с тази на мъжете, както и увеличаване от 35-37 на 40 години на осигурителния стаж за получаване на пълна пенсия.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161