EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Граждани срещу инвестиции за добив на злато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Граждани срещу инвестиции за добив на злато

mail10:37 | 04.11.2009прегледи 2661 коментарикоментари 0


На среща с представителите на граждански организации от Кърджали, Крумовград и Пловдив, министър на екологията Нона Караджова е изложила мотивите за решение на Висшият експертен екологичен съвет от октомври , с което се одобрява инвестиционно намерение за реконструкция и разширение на инсталация за преработка на златосъдържащи полиметални руди в "ГОРУБСО - Кърджали" АД, съобщи пресцентърът на МОСВ.
Караджова е поела ангажимент пред гражданите от Кърджали да посети двата комбината в града - Оловно-цинковия и "ГОРУБСО" АД,- за да провери изпълняват ли приложните си програми по издадените им Комплексни разрешителни.
Протестиращите граждани са й предоставили петиция "За чиста Марица", подписана от три хиляди души, срещу замърсяването на река Тополница и на река Марица от минните предприятия в Средногорието.
Караджова ще назначи проверка как се спазват условията по издадените разрешителни за заустване на отпадъчни води и как работят пречиствателните съоръжения по поречието на Тополница. От ведомството ще изискат и информация от Министерство на здравеопазването за здравния риск за населението от село Поибрене, която ще бъде предоставена на гражданските организации.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150