EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Граждани срещу банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Граждани срещу банките

mail16:50 | 02.02.2012прегледи 1142 коментарикоментари 2


Граждански инициативен комитет започва подписка за законодателни промени срещу политиката на банките и привилегиите, които им дава законът. Това обявиха депутатите Душана Здравкова, Веска Волева и председателят на Съюза за стопанска инициатива Явор Джиджев, информира БНР.

С подписката се настоява за отмяна на законовата възможност банките да събират вземанията си принудително, както и да променят едностранно сключените с потребителите банкови договори. Това обясни адвокат Душана Здравкова от инициативния комитет. Целта е въпросът да се обсъди с държавните институции, което да доведе до законодателни промени: Ние сме решили да минем през всички формалности и да стигнем до резултат, а именно да се внесе тази гражданска инициатива с подписката на стотици хиляди български граждани в НС и МС, за да предизвикаме промяна в законодателството. Искаме да накараме българските политици да осигурят, чрез адекватни политики, защита на българските потребители.

Адвокат Веска Волева призова депутатите да променят Гражданско-процесуалния кодекс: Няма пазарна лихва. Има лихва диктувана от закона, т.е. министър Дянков, бидейки министър на правителството, което в момента е на власт и което има парламентарно мнозинство и може да приеме какъвто закон иска- той може с един замах да промени тези две думи от Гражданско-процесуалния кодекс, които дават възможност на банките да събират такива лихви, каквито те са си определили.

Идеята подкрепиха и от Съюза за стопанска инициатива.
 


 
Коментари
 
Владимир Александров - 08-02-2012 г. 13:11:45

Подкрепям инициативата за промяна на регламентите на банките. От комисионни и множество такси си правят приходи, които многократно надхвърлят стойността на работата за създаването на тези услуги.

Готин - 13-02-2012 г. 23:47:57

Хампарцумян е долен педал а банките са крадливи нека ги ликвидираме като минимизираме отношенията си с тях. те съществуват благодарение на нас и ако кажем можем да ги ликвидираме а не да позволяваме да се гаврят с нас!

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053