EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Граждани сигнализират за пожари с ГИС приложения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Граждани сигнализират за пожари с ГИС приложения

mail11:03 | 10.08.2021прегледи 541 коментарикоментари 0


Есри България създаде дашборд, с десктоп и мобилна версия, на който чрез интерактивна карта гражданите могат да се осведомят за ситуацията с пожарите у нас. Дашбордът е съпроводен от лесна за попълване онлайн форма, с която всеки който забележи огън, пушек, разрастване на пожар или друго може да сигнализира, като посочи местоположението и изпрати снимка и описание на ситуацията. В допълнение на гражданските сигнали, на интерактивната карта е представена и спътникова информация от сензора на NASA – VIIRS за горещите точки и пожарите не само на територията на България, но по цял свят, включително и в съседните страни, където в момента пожарната обстановка е усложнена.  

Целта е чрез възможностите на най-съвременните ГИС технологии да се подпомогне комуникацията и координацията в обществото ни при извънредните ситуации. 

„Ресурсите на всяка държава са ограничени и във времена на извънредни ситуации, възможността гражданите да са „сензори“ и да могат лесно и бързо да подават информация, както и да са навременно осведомени, е от ключово значение“, споделя г-жа Евгения Караджова, управител на Есри България. 

При такива динамични кризи, каквито са летните пожари, ранното локализиране на огнищата е от решаващо значение. Ето защо Есри България разработи приложенията като част от своята социално отговорна ангажираност и ги предоставя за ползване на обществото, вкл. и на държавната администрация, като компанията не носи отговорност за подадената информация, нейната достоверност, реакцията или липса на такава към подадените сигнали и евентуални последствия от това.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg