EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Горският сектор насърчава иновации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горският сектор насърчава иновации

mail13:00 | 31.07.2012прегледи 883 коментарикоментари 0


Проектът IForest по програма Леонардо да Винчи – Трансфер на иновации в рамките на Програмата за учене през целия живот, финансиран от ЕК стартира на 1 октомври 2010 г. и ще приключи на 30 септември 2012 г.
Проектът създаде среда за електронно обучение в подкрепа на управлението на иновациите във фирмите от горското стопанство.

Резултатите от анализа на горското стопанство потвърдиха, че иновациите са ключов елемент за излизане от сегашната икономическа криза, както и насърчаване на устойчивото и екологично развитие. Въпреки това има ясна необходимост от въвеждане на иновационния процес в сектора на горското стопанство.
iForest разработи прототип на он-лайн платформа за интерактивно обучение на проекта, която може да се посети на адрес:http://iforest.link-virtus.de. Една група крайни потребители валидира тази платформа, подчертавайки нейнта полезност за изграждане на сътрудничество и интерактивна среда за работа

Проектът е иницииран ASEMFO, заедно с ASIMAG (Билбао), и в сътрудничеството на партньори от пет страни от Европейския съюз: Института за иновации и технологии - Korona Plus ООД (Словения), Университета Приморски - Факултет по управление – гр. Копер (Словения), Гръцка асоциация за управление (Гърция), Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия (България), и Telematika (Германия). Изпълнението на инициативата е също подкрепено от CEETTAR (Европейска организация на земеделските и селските предприемачи). iForest Проектът има за цел да трасферира резултатите от проекта iModel, който бе разработен в Словения. Проектът IModel приключи през 2007 г. и имаше за цел да подкрепи иновациите в сектора на дърворлелаботването.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg