EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Горанов поиска отваряне на доклада за КТБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горанов поиска отваряне на доклада за КТБ

mail07:05 | 16.02.2016прегледи 876 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Владислав Горанов отправи искане до Alixpartners Services UK LLP за съгласие от тяхна страна да бъде оповестен изготвеният от компанията доклад за активите на „Корпоративна търговска банка“ АД – в несъстоятелност. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите. Международната компания беше наета през юни 2015 г. и ангажирана от синдиците на „Корпоративна търговска банка” АД (н), за да проведе разследване и проследи активи на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики и да препоръча действия за възстановяването им. „Общественият интерес за даване на гласност на тези заключения надделява, независимо от притеснениета, че разсекретяването на факти и обстоятелства от доклада би могло да навреди на процеса по събиране на масата на несъстоятелността на банката“ – аргументира искането си министър Горанов.

Много скоро ще затворя темата с КТБ. Това каза премиерът Бойко Борисов в Прага преди срещата на Вишеградската група, предаде Агенция "Фокус". "И за КТБ се опитаха да ни набутват в някаква схема. Разпоредил съм на финансовия министър Владислав Горанов да изпрати писмо до американската компания, която ни разследва за всичко, което се е случило в КТБ. В момента, в който ни върнат отговор, че са съгласни, защото плащаме пари за това, ще бъде публично оповестен, пратен на главния прокурор и се надявам, познавайки го по неговите действия, незабавно да предприеме незабавни действия и виновните да бъдат привикани, да дадат обяснения и ако има състав на престъпление, да си го понесат" ,заяви Борисов.
"Много скоро и тази тема ще я затворя - КТБ. Всичко, което има - да излезе наяве. Институциите да проверят всички, които са теглили кредити, внасяли пари - съдии, прокурори, политици, всички публични лица, и Сметната палата да види дали тези доходи са в техните декларации", заяви премиерът.
"Така че менторите, които се опитват да бъдат на тази държава, да се явят на избори, като ги спечелят - тогава могат да са ментори. Аз ще направя всичко да дам на обществото сигурността, че правителството не само защитава техния интерес, но и прави всичко най-добро", каза още Борисов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg