EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Горанов начело на Екофин /Видео/

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горанов начело на Екофин /Видео/

mail09:01 | 24.01.2018прегледи 10505 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Владислав Горанов председателства първото заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси (ECOFIN) в рамките на Българското председателство. Той представи пред колегите си приоритетите на Председателството в икономическата и финансова област.

Съветът ECOFIN обсъди бъдещето на Икономическия и валутен съюз на базата на пакета, публикуван от Комисията през месец декември. Съветът разгледа изпълнението на плана за действие за справяне с лошите кредити в Европа. Също така даде и своя принос към задачите по Европейския семестър 2018.   

Съветът внесе изменения в списъка на юрисдикции, неоказващи съдействие за данъчни цели, след като на високо политическо равнище 8 от тези юрисдикции поеха ангажимент да намерят решения относно опасенията на ЕС. Коментирайки това решение, г-н Горанов заяви:  

"Процедурата по съставяне на такъв списък вече доказа смисъла си. Юрисдикции от цял свят полагат много усилия да се ангажират с промени в данъчната си политика. Целта ни е да насърчим доброто управление на данъците в целия свят."

В края на заседанието, Министър Горанов и Заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис дадоха съвместна пресконференция. Вижте видеото.

Copyright: European Union

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg