EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Големите руски автомобилостроители подновиха работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Големите руски автомобилостроители подновиха работа

mail06:35 | 16.04.2020прегледи 10716 коментарикоментари 0


Автомобилостроителите, които спряха производство от 30 март в региони на Русия, включително Камаз, Автоваз, Група ГАЗ, Мазда солърс (Mazda Sollers), подновиха работа. Това съобщиха компаниите, цитирани от ТАСС.
Големите автомобилни компании спряха производство от 30 март, след като президентът на Русия Владимир Путин обяви една неработна седмица. Тази мярка беше необходима, за да се ограничат темповете на разпространение на коронавируса.
Възобнови се и производственият процес в завода на Камаз. Това потвърди пред ТАСС шефът на пресслужбата на автомобилостроителя Олег Афанасиев.
В завода на Автоваз подновиха работа подразделенията, свързани с разработката на нови проекти, счетоводството, както и отделът за защита на труда и безопасност. Това каза пред медиите председателят на профсъюзната организация Сергей Зайцев.
Поднови производство и автомобилният завод на Мазда солърс във Владивосток. 98 процента от служителите в администрацията работят от вкъщи, съблюдаващи режим на самоизолация. На работа са служителите в производствения отдел и те спазват всички мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, съобщи пресслужбата на завода.
Производственият процес беше подновен и в принадлежащите към Група ГАЗ Ярослваски моторен завод, Ярославски завод за дизелово оборудване и отделното производство в Ликинския автобусен завод. В тях се спазват всички предпазни мерки, необходими в период на епидемия, оповести пред ТАСС пресслужбата на компанията.
Автомобилният завод "Горки" отно заработи. Графикът на работа на основните производства и и останалите заводи на компанията ще бъде определен в рамките на седмица в зависимост от ситуацията при доставчиците.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4071